Ανησυχία για κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα

Τι κάνουν οι άλλες χώρες με τον εμβολιασμό παιδιών για κορονοϊό, slpress

Ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές καθώς τρία άτομα εντοπίστηκαν με ιλαρά και ακόμη δύο διερευνώνται ως «ύποπτα κρούσματα» στη χώρα, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη επιδημική έξαρση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ο λόγος που ανησυχεί ο ΕΟΔΥ είναι ότι η εμβολιαστική κάλυψη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι σχετικά χαμηλή.

Τα δυο κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη και ένα στη Βόρεια Ελλάδα. Και τα τρία περιστατικά νόσησαν μετά από ταξίδι στη Ρωσία και τη Ρουμανία. Για τα άλλα δύο δεν γνωρίζουν τίποτα οι δημοσιογράφοι. Άγνωστη και η ηλικία των κρουσμάτων. Τα συμπτώματα της σοβαρής αυτής νόσου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Αυτό που ανησύχησε του ειδικούς του ΕΟΔΥ, είναι ότι στις συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος συρροής κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ αναμένεται να αποστείλει τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Για την εμβολιαστική εκστρατεία, η χώρα μας έχει παραγγείλει μάλιστα περισσότερα από 10.000 εμβόλια κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας ερυθράς (MMR), τα οποία θα χορηγηθούν σε ανεμβολίαστα ή μη επαρκώς εμβολιασμένα παιδιά και σε ενηλικους. Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει και επόμενη παραγγελία. Προσπάθεια θα καταβληθεί για την αύξηση των εμβολιαστικών ποσοστών και στους υγειονομικούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι