ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοδος του πληθωρισμού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Άνοδος του πληθωρισμού σε Ελλάδα και ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται φτάσει το 7,5% τον Απρίλιο του 2022, από 7,4% το Μάρτιο, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώνεται σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat στο 9,4% τον Απρίλιο, από 8% το Μάρτιο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (38,0%, έναντι 44,4% τον Μάρτιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (6,4%, έναντι 5,0% τον Μάρτιο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,8%, έναντι 3,4% τον Μάρτιο) και οι υπηρεσίες (3,3%, έναντι 2,7% τον Μάρτιο).

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν τον Απρίλιο, η Εσθονία (19%), η Λιθουανία (16,6%), η Λετονία (13,2%) και η Ολλανδία (11,2%). Ο χαμηλότερος πληθωρισμός σημειώνεται στη Μάλτα (4,9%), στη Γαλλία (5,4%), στη Φινλανδία (5,6%) και στην Ιταλία (6,6%).

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version