Ανθοδέσμη με σφαίρα είχε στείλει το κύκλωμα της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου

Ανθοδέσμη με σφαίρα είχε στείλει το κύκλωμα της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου

Ακόμη και απειλητικό μήνυμα στον οικονομικό διευθυντή της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου είχαν στείλει τα μέλη του κυκλώματος, που προχωρούσε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις δημοσίων ακινήτων και “τσέπωνε” τα ενοίκια. Δύο από το κύκλωμα ήταν υπάλληλοι της Εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το κύκλωμα νοίκιαζε διάφορους δημόσιους χώρους για εκδηλώσεις χωρίς το κράτος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Σε μια περίπτωση στο Γουδί, είχαν περιφράξει αυθαίρετα και έναν δημόσιο χώρο που τον είχαν μετατρέψει σε ιδιωτικό πάρκινγκ. Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, παρενέβη ο οικονομικός διευθυντής της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου και οι καταπατητές απομακρύνθηκαν.

Τότε, τις 8 Δεκεμβρίου του 2023, κατά την ονομαστική του εορτή, ο 46χρονος διευθυντής έλαβε μια ανθοδέσμη η οποία στο φακελάκι με τις ευχές είχε μία σφαίρα. «Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά Νικόλα. Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23» ανέφερε η “ευχητήρια” κάρτα. Ο οικονομικός διευθυντής κατήγγειλε τότε το συμβάν στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο του 2023, άγνωστοι είχαν κάνει λάθος και αντί για το αυτοκίνητο του Οικονομικού Διευθυντή, που ήταν ο στόχος τους, έκαψαν το αυτοκίνητο γείτονά του.

Τελευταία επεισόδιο, που οδήγησε και στις συλλήψεις των δύο υπαλλήλων της Εταιρείας, ήταν πριν από ένα μήνα, όταν ένας 19χρονος που “προσέλαβε” το κύκλωμα, χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 47χρονο υπάλληλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. Ο υπάλληλος ήταν αρμόδιος για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και είχε βρει πολλές παρατυπίες.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος, “πάγωσε” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων της ΕΤΑΔ, που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αλλά και των συζύγων τους.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι