Αντιδράσεις για την συμμετοχή της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε πάνελ κορονοϊού

Αντιδράσεις για την συμμετοχή της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε πάνελ κορονοϊού

Η 17χρονη ακτιβίστρια από την Σουηδία «εξαφανίστηκε» από τη δημόσια ζωή για περισσότερο από δύο μήνες που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Το CNN ανακοίνωσε πως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, διάσημη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, θα συμμετάσχει σε πάνελ του καναλιού με θέμα «Κορονοϊός: Γεγονότα και Φόβοι» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

Συνομιλητές της θα είναι δύο ειδικοί σε θέματα υγείας, ο πρώην υπεύθυνος από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η πρώην υπουργός Υγείας, Κάθλιν Σεμπέλιους.

Η παρουσία της Γκρέτα στο συγκεκριμένο πάνελ προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις στα social media, μεταξύ των οποίων και εκείνη του γιου του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο γιος πρόεδρος των ΗΠΑ, επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα από τη Σουηδία στο Twitter, αναφέροντας πως: «Η Γκρέτα Τύνμπεργκ έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα ήδη ως έφηβη. Πλέον, είναι και ειδική για τις μολυσματικές ασθένειες και επιδημιολόγος. Ας μην ξεχνάμε πως είναι και κορυφαία επιστημονική φωνή όσον αφορά την παγκόσμια πολιτική για το κλίμα. Πολύ εντυπωσιακό».

​«Τι θέση έχει η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε αυτό το πάνελ;» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος Γιασάρ Αλί και συμπλήρωσε: «μια ακτιβίστρια για το κλίμα θα ταίριαζε καλύτερα σε διαφορετικό πάνελ».

​Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων, η Γκρέτα τοποθετήθηκε μέσω Twiiter, αναφέροντας πως δεν θα μιλήσει ως ειδική στο πάνελ που προσκαλέστηκε να παρευρεθεί, αλλά υποστήριξε πως θα αναφέρει πως είναι κάποιος «να είναι ακτιβιστής σε έναν κόσμο που αλλάζει λόγω κορονοϊού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι