Αντιδράσεις στο δήμο Αθηναίων για συναυλία με το Ισραήλ – Μνημείο για τα Τέμπη

Αντιδράσεις στο δήμο Αθηναίων για συναυλία με το Ισραήλ – Μνημείο για τα Τέμπη

Κατά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ζήτημα προέκυψε για μια συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο με τη συμμετοχή του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε και αποφασίσθηκε είναι να στηθεί μνημείο για τους νεκρούς των Τεμπών. Ο σύλλογος εργαζομένων προσφέρθηκε να συμμετάσχει οικονομικά στην ανέγερση, ως φόρο τιμής.

Το θέμα της συναυλίας με το Ισραήλ τέθηκε προς συζήτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά αντέδρασαν και άλλες παρατάξεις. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε πως η εκδήλωση ήταν στο πρόγραμμα που είχε εγκρίνει από πέρυσι η προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα ομόφωνα. «Δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά θα δούμε αν μπορέσει να ακυρωθεί», είπε στο τέλος.

Όσον αφορά το μνημείο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η απόφαση ήταν ομόφωνη. Πριν την απόφαση, στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, ο δήμος Αθηναίων, με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο. Δεσμευόμαστε λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου, θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σε συνεννόηση με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση.

Επειδή έγινε συζήτηση και για τα ονόματα των θυμάτων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι ο δήμαρχος μετατόπισε τις ευθύνες στους εργαζόμενους, και ο κ. Δούκας απάντησε ότι αυτά είναι «ύβρις και δηλητηριώδη σχόλια». Είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι ο δήμος απλώς είχε δηλώσει ότι δεν δόθηκε εντολή από δημοτική αρχή για το σβήσιμο των ονομάτων, ότι στήριξε τους εργαζομένους «και αποκαλύψαμε ότι δεν ευθύνονταν εκείνοι, αλλά ο φρούραρχος της Βουλής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι