Απέλασαν οι Γάλλοι δυο Αζέρους διπλωμάτες ως απάντηση στην απέλαση Γάλλων από το Μπακού

Απέλασαν οι Γάλλοι δυο Αζέρους διπλωμάτες ως απάντηση στην απέλαση Γάλλων από το Μπακού

Μετά την αναιτιολόγητη απέλαση δύο Γάλλων από το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία απελαύνει ισάριθμους Αζέρους διπλωμάτες

«Ανεπιθύμητα πρόσωπα» χαρακτήρισε η Γαλλία δύο εργαζομένους στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Παρίσι, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απέλαση δύο Γάλλων διπλωματών από το Μπακού, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν είχε κηρύξει personae non gratae χθες δύο Γάλλους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους για «δραστηριότητες ασύμβατες με τη διπλωματική ιδιότητά τους». Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σήμερα ότι αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Αζέρων και κάλεσε τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν για να διαμαρτηρηθεί εντόνως.

Οι σχέσεις Γαλλίας και Αζερμπαϊτζάν είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες, καθώς η Γαλλία έχει σημαντική αρμενική κοινότητα και συντάσσεται πολιτικά με τους διωχθέντες Αρμενίους από τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι