Απεβίωσε ο Άγγελος Μπρατάκος, στενός συνεργάτης του Κων. Μητσοτάκη

Απεβίωσε ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Άγγελος Μπρατάκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Μπρατάκος, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Άγγελου Μπρατάκου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε έναν άνδρα που τίμησε τη δημόσια ζωή και υπήρξε στήριγμα της παράταξής μας. Ο Άγγελος Μπρατάκος σφράγισε με το ήθος και τον δυναμισμό του την πολιτική δράση. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Ο Άγγελος Μπρατάκος υπήρξε στυλοβάτης της παράταξης. Φίλος, αγωνιστής, ιδεολόγος, μαχητής, πατριώτης. Υπερήφανος Έλληνας. Εκφράζω τη θλίψη μου στους οικείους του».

Ο Άγγελος Μπρατάκος γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στις εκλογές του 1990, 1993 και 1996. Ήταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Άγγελος Μπρατάκος είχε γράψει το βιβλίο “Η Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας” όπου αναφερόταν σε κρίσιμες λεπτομέρειες για την πορεία του κόμματος. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη. Ο γιος του Γιάννης Μπρατάκος, που σπούδασε Παραγωγή και Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics, είναι ο σημερινός γενικός διευθυντής του κόμματος της ΝΔ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι