Απεβίωσε ο Βαγγέλης Ρωχάμης -“Στάρ” της παρανομίας άλλοτε

Απεβίωσε ο Βαγγέλης Ρωχάμης -“Στάρ” της παρανομίας άλλοτε

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο Βαγγέλης Ρωχάμης, που ήταν πρωτοσέλιδο στον Τύπο κατά την δεκαετία του  1970 και του 1980, όχι μόνον για τις αποδράσεις του, αλλά και για την συμπάθεια που του έτρεφαν πολλοί, καθώς είχε έναν δικό του κώδικα τιμής και έδινε χρήματα σε πολλούς φτωχούς. Νοσηλευόταν από μηνών με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης ήταν παιδί πολύτεκνων από την Εύβοια και δούλευε από την εφηβεία του. Όταν πήγε στο στρατό, είχε ήδη μία κόρη και πήγε να την δει χωρίς άδεια, οπότε τιμωρήθηκε. Κατηγορήθηκε επἰσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και κλείστηκε για τρεις μήνες στον Κορυδαλλό, ενώ το είχε κλέψει άλλος και εκείνος απλώς ήταν επιβάτης. Εκεί, όπως έλεγε σε συνεντεύξεις του ο ίδιος «ήταν μεγάλο σχολείο». Μεταπήδησε σε κλοπές και ληστείες, όμως ποτέ δεν σκότωσε άνθρωπο. Καταδικάστηκε για κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες και οπλοχρησίες, αλλά ενώ ο ίδιος έχει πει ότι έκανε ληστείες, δεν καταδικάστηκε ποτέ για ληστεία.

Είχε αποδράσει έξι φορές από τις φυλακές –από τον Κορυδαλλό, τη Χαλκίδα, την Κέρκυρα και  την Αλικαρνασσό. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του τον βοήθησαν πολλές γυναίκες, μια που θεωρείτο γόης στον χώρο του. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο ανενόχλητος, ξέροντας ότι οι θαμώνες δεν θα τον κατέδιδαν -και όντως δεν τον κατέδωσαν. Από την αποφυλάκισή του το 2000 ζούσε στο Λευκαντί Ευβοίας. Έχει γράψει και δύο βιβλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι