Απέχουν από την ορκωμοσία Τασούλα η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση
13/03/2025
Δεν θα δώσουν το παρών στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση.
Όπως αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα συμμετέχουμε σε μια τελετή που δεν απηχεί, αλλά αντιστρατεύεται το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, που μαζικά διαδήλωσε ενάντια στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Δεν νομιμοποιούμε τον διορισμό του κ. Τασούλα από τον κ. Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με την κοινωνία για Δικαιοσύνη, Οξυγόνο, Αξιοκρατία, Δημοκρατία. ΟΧΙ στη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Την ίδια ώρα σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, η απουσία των βουλευτών οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τασούλας έχει μηνυθεί από συγγενείς θυμάτων των Τεμπών.