Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πατρών – Πύργου ενώ φιλοξενούνται στον Πύργο κάτοικοι πέντε χωριών

Η Google ετοιμάζει χάρτη που θα ειδοποιεί για μπλόκα τροχαίας και φωτογραφικά ραντάρ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή, Αλποχώρι.

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι θα διαμείνουν σε κέντρα φιλοξενίας όσοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού των οικισμών Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, λόγω της εκδήλωσης πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς. Ο δήμος ενημέρωσε τους κατοίκους των προαναφερομένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Είναι άγνωστο αν επαρκούν αυτές οι δομές πάντως, διότι εκκενώθηκαν εν τω μεταξύ και οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας. Οι κάτοικοι των οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Πύργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί και Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι