Αποστρατιωτικοποίηση της…. Αλεξανδρούπολης!

Αποστρατιωτικοποίηση της…. Αλεξανδρούπολης!

Ο τέως αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, Τζιχάτ Γιαϊτζί ζητάει η Τουρκία να απαιτήσει στις διερευνητικές την αποστρατιωτικοποίηση της… Αλεξανδρούπολης.

Πιθανόν λόγω του αμερικανικού ενδιαφέροντος για στρατιωτική παρουσία στον Έβρο, με ανάρτησή του, ο ιδεολογικός πατέρας του δόγματος της «Γαλαζιας Πατρίδας» στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, επισημαίνει πως σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εκεί στρατιωτικές βάσεις.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Λέγεται πως η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μία βάση για μεταφορές προς τη Ρουμανία και τη Μαύρη θάλασσα. Η Τουρκία δεν έχει αντιρρήσεις σε αυτό. Κι όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη είναι χαρακτηρισμένη ως αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και τέτοια πρέπει να παραμείνει. Επομένως σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, το θέμα πρέπει να τεθεί εκ νέου και να συζητηθεί η αποστρατικοποίησης της περιοχής στις διερευνητικές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι