Αρχαίο μάρμαρο από την Σαλαμίνα της Κύπρου στο e-bay;

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι εξαιρούνται

Ερευνούν οι Τουρκοκύπριοι για “κομμάτι μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα” που φέρεται να πωλούσε κάποιος στο e-bay προς 85 δολάρια. Η τιμή δεν παραπέμπει σε γνήσιο αρχαίο μάρμαρο της Σαλαμίνας, όμως η ανάρτηση  υπήρχε.

Ελληνοκυπριακά δημοσιεύματα ανέφεραν πως το κομμάτι πωλείτο από Ρώσο στο e-bay και ενημερώθηκε η Inerpol για να σταματήσει η δημοπρασία και κινητοποιήθηκε και η τουρκοκυπριακή πλευρά. H ανάρτηση για τη πώληση πάντως έχει εξαφανιστεί εν τω μεταξύ και οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν πλέον τρόπο να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο. Η Σαλαμίς ήταν αρχαία πόλη-κράτος της Κύπρου στα ανατολικά του νησιού, στις εκβολές του ποταμού Πεδαίου και 6 χλμ. βορειότερα της σημερινής Αμμοχώστου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version