Αρχίζουν από απόψε οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα

Αρχίζουν από απόψε οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα

Από τα μεσάνυχτα απόψε τίθενται σε ισχύ οι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας «κατά της παράτυπης μετανάστευσης και της ισλαμιστικής απειλής».

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται με τρόπο που δεν θα προκαλέσουν ουρές και προβλήματα στην μετακίνηση προσώπων και στην κυκλοφορία αγαθών. Σε πρακτικό επίπεδο ιδιαίτερα ανησυχούν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται μεταξύ της Γερμανίας και όμορων χωρών καθημερινά, αλλά και οι μεταφορικές εταιρίες.

Όπως ανέφερε η Φέζερ στην εφημερίδα Bild, «στόχος είναι να περιορίσουμε περαιτέρω την παράτυπη μετανάστευση, να σταματήσουμε τους διακινητές και τους εγκληματίες, να αναγνωρίσουμε και να εμποδίσουμε τους ισλαμιστές. Η Γερμανία δεν προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες για να βλάψει την Ευρώπη και ενεργεί σε συντονισμό με τις γειτονικές χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι θα διενεργούνται δειγματοληπτικά και σε περιοχές που θα αλλάζουν κάθε τόσο. Όποιος περνάει τα σύνορα θα μπορεί να ελεγχθεί. Για αυτό όσοι μετακινούνται διασυνοριακά θα πρέπει να είναι σε θέση να επιδεικνύουν ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η Ένωση Μεταφορέων Logistics TLN αναφέρει ότι καθημερινά περίπου 100.000 φορτηγά διασχίζουν μόνο τα σύνορα Γερμανίας και Ολλανδίας και ότι κάθε ώρα αναμονής κοστίζει 100 ευρώ ανά οδηγό. Έχοντας την εμπειρία της πανδημίας αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, κατά το οποίο είχαν επίσης διενεργηθεί αντίστοιχοι έλεγχοι, φοβούνται για μεγάλους και επιζήμιους χρόνους αναμονής. Παράλληλα διαμαρτύρονται και οι αστυνομικοί ότι δεν επαρκούν για τόσο εκτεταμένους ελέγχους, έστω και αν αυτοί γίνονται δειγματοληπτικά.

Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Σολτς στο μεταναστευτικό έχει προκαλέσει πολλές ενδοευρωπαϊκές αντιδράσεις καθώς καταργεί επί της ουσίας τα συμπεφωνημένα στη Συνθήκη Σένγκεν αλλά και στο διαμοιρασμό των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: Deutsche Welle

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx