Οι Αυστριακοί δεν ξεχνούν… λένε ΟΧΙ σε ένταξη Τουρκίας

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως "όπλο"

Την πάγια αρνητική στάση της Βιέννης στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα και την θέση της ότι η Τουρκία δεν είναι υποψήφια προς ένταξη, επανέλαβε η Αυστριακή ΥΠΕΞ Κάριν Κνάισλ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς απαίτησε, πρόσφατα, για μία ακόμη φορά την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα ενώ έθεσε και θέμα επανεξέτασης των κοινοτικών πόρων προς την χώρα αυτή.

Και ως υπουργός Εξωτερικών, ο Κουρτς είχε ζητήσει επανειλημμένα την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ, όπως επίσης είχε ταχθεί σαφώς κατά της επέκτασης της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία.

Στις κατά καιρούς δηλώσεις του επαναλαμβάνει πως “αυτή η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ”. Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι