Τέμπη: Εγκρίθηκε το ψήφισμα της ΝΔ – Στον εισαγγελέα καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του

Αυλαία στην Εξεταστική για τα Τέμπη - Θέμα με την διαμαρτυρία της Κωνσταντοπούλου,

Με ένταση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μια θεαματική παρέμβαση, όμως υπερψηφίστηκε όπως εξάλλου αναμενόταν, το πόρισμα της πλειοψηφίας, δηλαδή της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας οι 16 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το πόρισμα της πλειοψηφίας, στο οποίο θα ενταχθούν ως αυτοτελή κομμάτια τα πορίσματα της αντιπολίτευσης. Απομένει πλέον η σχετική συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί στην ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής, όπου δεν προβλέπεται ούτε καν ψηφοφορία.

Νωρίτερα η αρχηγός της “Πλεύσης Ελευθερίας”, που της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα συμμετοχής δια λόγου στην Εξεταστική επειδή ήταν συνήγορος οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους στα Τέμπη και στην οποία επετράπη να παρακολουθεί την Εξεταστική μόνον ως ακροάτρια, προσπάθησε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. Επακολούθησαν φωνές και έντονοι διάλογοι και ο πρόεδρος της Εξεταστικής (βουλευτής της ΝΔ) σταμάτησε τις εργασίες και μετέφερε τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, απαντώντας στην βουλευτή ότι για πρόταση μομφής εναντίον του χρειάζεται 50 βουλευτές.

Ομως και στην Ολομέλεια ζήτησε το λόγο η κυρία Κωνσταντοπούλου καταγγέλλοντας ότι δεν της έχει επιτραπεί ούτε καν να πει τους λόγους για τους οποίους ζητεί την εξαίρεση του προέδρου της Εξεταστικής. Φώναζε «έχω ζητήσει τον λόγο», «έχει κατατεθεί η αίτηση εξαίρεση σας» και «είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος της επιτροπής» και «η αλλοίωση του τόπου εγκλήματος είναι αξιόποινη πραξη». Αναφερόμενη στον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη, είπε: «Δεν είστε μέλος Εξεταστικής, αλλά  μέλος ομάδας συγκάλυψης και υπόθαλψης του εγκλήματος». Ο πρόεδρος της Επιτροπής της έκλεισε το μικρόφωνο.

Αύριο Τρίτη στις 13.00 μ.μ θα κατατεθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλη της Επιτροπής: Βασίλη Κόκκαλη, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διονύση Καλαματιανό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Παιδείας και Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή ΕΠΕΚΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι