ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτονομούνται οι Ειδικές Δυνάμεις – Απόφαση σταθμός του ΚΥΣΕΑ     

Αυτονομούνται οι Ειδικές Δυνάμεις – Απόφαση σταθμός του ΚΥΣΕΑ     

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η νέα Δομή Δυνάμεων, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, και τη σύσταση αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας, υπό τον πρωθυπουργό, δόθηκε το πράσινο φως στην εισήγηση του ΓΕΕΘΑ για αυτοδιοίκητες Ειδικές Δυνάμεις.

Στόχος αυτής της απόφασης είναι να καταστούν οι Ειδικές Δυνάμεις ακόμη πιο ευέλικτες και κατά συνέπεια περισσότερο αποτελεσματικές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα. Παραλλήλως θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαιτούμενα μέσα και το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό. Η νέα Διοίκηση θα διαθέτει μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τη νέα Δομή Δυνάμεων, οι οποίες συζητήθηκαν στο σημερινό ΚΥΣΕΑ, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων. Στόχος είναι τα πλοία αυτά να μπορούν να επιχειρούν πολύ πιο έγκαιρα σε ενδεχόμενες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με μια τέτοια απόφαση, το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά ουσιαστικά ένα δεύτερο κέντρο διοίκησης του Στόλου του, πέρα από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι