Αύξηση θανάτων και διασωληνώσεων

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το Κυριακή, 7 Μαρτίου καταγράφηκαν στην Ελλάδα 1.142 νέα κρούσματα κορονοϊού και ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 466 ασθενείς, Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη μάχη άλλοι 53 άνθρωποι.

Τα κρούσματα είναι λίγα διότι έγιναν μόνον 22.000 τεστ έναντι 55.000 που γίνονταν ημερησίως τις καθημερινές κατά το προηγούμενο διάστημα. Εντούτοις παρά τον μικρό αριθμό τεστ,  τα νησιά συνεχίζουν να καταγράφουν κρούσματα. Τα τεστ του Σαββάτου και της Κυριακής θεωρουνται τα χειρότερα, με την έννοια ότι αφορούν σε νοσούντες με έντονα συμπτώματα, καθώς το Σαββατοκύριακο εκείνοι που πηγαίνουν για τεστ συνήθως είναι άτομα με έντονη συμπτωματολογία και ο ΕΟΔΥ δεν κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική  82
Δυτική Αττική 33
Βόρειος Τομέας Αθηνών 77
Κεντρικός Τομέας Αθηνών  162
Νότιος Τομέας Αθηνών 63
Δυτικός Τομέας Αθηνών  66
Νησιά Αργοσαρωνικού – Κύθηρα  5
Πειραιάς 81
Σύνολο Αττικής: 569
Θεσσαλονίκη 130

Τα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι