Μπάιντεν: Πρέπει να προστατευθεί το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Μπάιντεν: "Να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή την Γάζα" - Καταδίκη των επιθέσεων των Εβραίων εποίκων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε μόλις σήμερα στην ανάγκη προστασίας του κεντρικου νοσοκομείου της Γάζας, ενώ αυτό είναι εκτός λειτουργίας και πεθαίνουν οι ασθενείς τους εδώ και μέρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε εμμέσως τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) να μεριμνήσουν για την προστασία του νοσοκομείου Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου στη Γάζα, εν μέσω αναφορών για κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή, αλλά και με τη γνωστοποίηση ότι υπέκυψαν πέντε βρέφη και επτά ενήλικοι ασθενείς που δεν μπόρεσαν να υποστηριχθούν λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

«Ελπίδα και προσδοκία μου είναι να υπάρξουν λιγότερες παρεμβάσεις στην περιοχή του νοσοκομείου», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν έχει εκφράσει ανησυχία για το θέμα αυτό στην κυβέρνηση του Ισραήλ. «Το νοσοκομείο πρέπει να προστατεύεται», τόνισε. Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ συμμερίζεται την άποψη του Λευκού Οίκου ότι πρέπει να αποφεύγονται μάχες κοντά σε νοσοκομεία της Γάζας.

Σημείωσε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως είναι έτοιμη να παράσχει καύσιμα στα νοσοκομεία προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία τους. Εντούτοις οι πληροφορίες που φθάνουν από ιατρονοσηλευτές στη Γάζα, αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει τα νοσοκομεία επειδή το Ισραήλ θεωρεί ότι εκεί κρύβονται μαχητές της Χαμάς. Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε ήδη από προχθές ότι το βασικότερο νοσοκομείο της Γάζας έχει πάψει να λειτουργεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι