Πέντε πρόωρα βρέφη πέθαναν στη Γάζα επειδή δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα

Τί λέει ο Ερυθρός Σταυρός για την υγειονομική κατάσταση στη Γάζα, Γιάννης Πεγειώτης

Αυξάνονται οι θάνατοι ασθενών και, μάλιστα, βρεφών στη Γάζα, αφου οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ρεύμα

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις, υφυπουργός Υγείας της Χαμάς. Και η Παγκόσμια Οργάνωααη Υγείας πάντως επιβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο πλέον στην ουσία δεν λειτουργεί.

«Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις. Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι 39 πρόωρα νεογέννητα βρίσκονταν ακόμη εκεί και οι νοσηλεύτριες τους έδιναν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή. Ένα μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα είπε ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατάφεραν να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με τους ιατρονοσηλευτές στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της βόρειας Γάζας, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και πληροφορήθηκαν ότι «δυστυχώς, το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πλέον». Ο ΠΟΥ δεν είχε καμία επικοινωνία με το νοσοκομείο από το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα ανέφερε ότι το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στον παλαιστινιακό θύλακα, διέκοψε προ ημερών τη λειτουργία του, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα και είναι προβληματική έως αδύνατη η ηλεκτροδότηση..

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι