Μπακογιάννης και Μενδώνη για την τροπολογία που καταγγέλλει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Μπακογιάννης και Μενδώνη για την τροπολογία που καταγγέλλει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Τι αναφέρουν Μπακογιάννης και Μενδώνη για την “απομάκρυνση” της Ανάπλασης από το δήμο Αθηναίων

Ανοιχτός στο να του ασκηθεί διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος εμφανίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις κατηγορίες του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα ως προς τα οικονομικά, αλλά και ως προς τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δ.Σ. της εταιρείας Ανάπλαση Α.Ε. Η τροπολογία συγκεντρώνει τα πυρά της αντιπολίτευσης, ενώ οι απαντήσεις Μπακογιάννη και Μενδώνη δεν μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης. Η υπουργός Πολιτισμού έμμεσα παραδέχεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως η εταιρεία πρέπει να στραφεί “αλλού” πλέον.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεκριμένα δηλώνει τα εξής:  «Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».

Η υπουργός Πολιτισμού  μιλώντας στον Real FM υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν ήταν ποτέ του δήμου και είπε συγκεκριμένα: «Την δεκαετία του 90 υπήρχε η εταιρεία ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας που ήταν μια εταιρεία του δημοσίου με κύριους εταίρους το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Περιβάλλοντος την εποχή εκείνη. Έγιναν τα έργα, η εταιρεία αυτή κλείνει και το 2018 συστήνεται μια νέα εταιρεία του δημοσίου με εταίρους τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάλογα έργα με αυτά της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων στην Αθήνα.

»Στη συνέχεια γίνεται μια αλλαγή το 2020, όπου της δημόσιας αυτής εταιρείας προεδρεύει ο δήμαρχος Αθηναίων και ο Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται επίσης από τον δήμαρχο. Σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να πει ότι είμαστε σε άλλο περιβάλλον προτεραιοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι αναπλάσεις είναι αναγκαίες για πολλές πόλεις ανά την επικράτεια. Είναι πολλές οι περιπτώσεις. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι διευρύνει το πλαίσιο της εταιρείας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι