Μπαλόνια και από τους Νότιους Κορεάτες

Μπαλόνια και από τους Νότιους Κορεάτες

Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές απέστειλαν 10 μπαλόνια γεμάτα με φυλλάδια κατά του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, σε αντίποινα για την αποστολή μπαλονιών γεμάτων με ακαθαρσίες από την Πιονγκγιάνγκ στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα.

Ομως και η Βόρεια Κορέα, όταν άρχισε να στέλνει μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότιο Κορέα, είχε πει το ίδιο, ότι δηλαδή ήταν “απάντηση στα προπαγανδιστικά σκουπίδια που στέλνουν οι νότιοι στο βορρά” με διάφορα μέσα.

Προχθές η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι σταματά να στέλνει μπαλόνια, αλλά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι νότιοι. Δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει, πάντως, γιατί πέρα από την ιστορία με τα μπαλόνια, αποτέλεσμά της ήταν μεταξύ άλλων η Νότιος Κορέας να αναστείλει την ισχύ της στρατιωτικής συμφωνίας που είχε συνάψει προ εξαετίας με τη Βόρεια Κορέα. Η συμφωνία είχε ως επί το πλείστον πάψει να ισχύει πέρυσι, όταν η Νότια Κορέα αποφάσισε να αναστείλει εν μέρει την ισχύ της αφού η Βόρεια Κορέα έθεσε σε τροχιά κατασκοπευτικό δορυφόρο. Η Βόρεια Κορέα έχει ήδη δηλώσει ότι ούτε αυτή θα την τιμά πια.

Η πλήρης αναστολή της ισχύος της πάντως επιτρέπει στην Σεούλ να επαναλάβει τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά και να ξαναρχίσει τις εκστρατείες προπαγάνδας κατά των αρχών της Βόρειας Κορέας με μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες εξόργιζαν πάντα την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το AFP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι