VIDEO

Αντιδράσεις για την αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο

Αντιδράσεις για την αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενώ λίγο νωρίτερα ομάδα φοιτητικών συλλογικοτήτων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μπήκε στο ΑΠΘ διαμαρτυρόμενη για το σχέδιο νόμου που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων αναφέρουν πως προχωρούν σε κατάληψη της πρυτανείας, καταγγέλλοντας την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

«Κάθε μέρα και χειρότερη αποδεικνύεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού μετά τη στοχοποίηση, την άθλια συκοφάντηση και την τρομοκράτηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, σήμερα προχώρησε στο τελευταίο στάδιο επίδειξης αυταρχισμού και ισχύος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Προφανώς, το αστείο επιχείρημα περί “θλιβερών μειονοτήτων”, που δεν άντεξε ούτε 24 ώρες, μετατράπηκε σε “βία και καταστολή” απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές που προασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο για 4η εβδομάδα», σημειώνει και καταδικάζει «απερίφραστα» την «προσπάθεια τρομοκράτησης που υφίστανται μέρες τώρα χιλιάδες νέοι που υπερασπίζονται σθεναρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

«Συντασσόμαστε με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, με αναβαθμισμένες σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να μην καταθέσει το Ν/Σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, να προκηρύξει νέες θέσεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού και να καταργήσει το άδικο μέτρο της ΕΒΕ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την «εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» καταδικάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της. «Πρόκειται για μια ενέργεια που αποκαλύπτει πως βλέπει η κυβέρνηση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο: σαν κοινούς εγκληματίες», αναφέρει η ανακοίνωση και καταληγει: «Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Ο αγώνας των φοιτητών/τριων είναι δίκαιος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι