Bloomberg: Μπορεί να επηρεαστεί η Wall Street από την καταδίκη του Τραμπ;

Η “αντι-Τραμπ” κυβέρνηση Μπάιντεν – Το μήνυμα των επιλογών του Δημοκρατικού προέδρου, Βαγγέλης Σαρακινός

Ο αντίκτυπος της ετυμηγορίας για την ενοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη αρχίσει να επηρεάζει τη Wall Street, αναφέρει το Bloomberg.

Μετά την απόφαση των ενόρκων της Νέας Υόρκης να κρίνουν τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες, ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερά τόσο τα νομίσματα που διαπραγματεύονταν όσο και οι συναλλαγές μετοχών, εκτός από τις μετοχές της Trump Media & Technology Group που έπεσαν κατά 15%.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστές, όμως το χρηματιστήριο δεν δίνει και τόση σημασία στις εσωτερικές πολιτικές μικροαναστατώσεις, όμως μεγαλύτερη αντίκτυπο θα έχει πιθανόν η ανακοίνωση της ποινής τον Ιούλιο. ‘Άλλοι εκτιμούν ότι το χρηματιστήριο θα επηρεαστεί από το πολιτικό κλίμα μετά το Σεπτέμβρη.

«Η χρηματιστηριακή αγορά έχει δείξει ότι δεν πολυδίνει σημασία στις πολιτικές διαμάχες στη χώρα», δήλωσε ο Έντ Γιαρντένι (Ed Yardeni), ιδρυτής της Yardeni Research. «Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα θα είναι σαφώς ακόμη πιο ασταθές μετά την ετυμηγορία Τραμπ, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τη μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά»., συμπλήρωσε.

Πάντως εν τω μεταξύ πάνω από τρεις δισεκατομμυριούχοι φίλοι του Τραμπ έσπευσαν να τον στηρίξουν και πολιτικά και οικονομικά μετά την ετυμηγορία και κανείς δεν πιστεύει ότι απόφαση επηρεάζει την πρόθεση ψήφου, καθώς αφορά απλώς στο ότι ο Τραμπ εξέδωσε μια σειρά από ψευδή τιμολόγια για να μη φανεί ότι προέρχονταν από εκείνον τα 130.000 δολάρια που έλαβε η πορνοστάρ για να μην πουλησει σε tablooid την σύντομη ερωτική τους σχέση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι