Μπορέλ: Το Ισραήλ χρηματοδοτούσε την Χαμάς για να αποδυναμώσει την Παλαιστινιακή αρχή

Η επίθεση Μπορέλ στη FED – Ρήγματα στη Δύση, Μάκης Ανδρονόπουλος

Σε πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Αυτή ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε εκφρασθεί από επίσημα χείλη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα πως το κράτος του Ισραήλ χρηματοδότησε τη σύσταση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στην προσπάθειά του να διασπάσει τους Παλαιστίνιους και να αποδυναμώσει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά το παρελθόν έχει αρνηθεί παρεμφερείς κατηγορίες πολιτικών αντιπάλων του στο Ισραήλ αλλά και ορισμένων διεθνών μέσων ενημέρωσης, πως η κυβέρνησή του στήριξε ενεργά επί χρόνια τη Χαμάς στη Γάζα.

Ο κ. Μπορέλ όμως ήταν κατηγρηματικός: «Ναι, η Χαμάς χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ στην προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Παλαιστινιακή Αρχή της οποίας ηγείται η Φάταχ”, είπε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Βαγιαδολίδ, στην Ισπανία, χωρίς να πει κάτι περισσότερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι