CIA: Έβαλε αγγελία σε Χ, Facebbok, Telegram για πρόσληψη πρακτόρων σε Κίνα, Ιράν και Β. Κορέα

CIA: Έβαλε αγγελία σε Χ, Facebbok, Telegram για πρόσληψη πρακτόρων σε Κίνα, Ιράν και Β. Κορέα

Η CIA ξεκίνησε σήμερα μια νέα εκστρατεία για να στρατολογήσει πληροφοριοδότες στην Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, μετά την επιτυχημένη, όπως υποστηρίζει, προσπάθειά της να στρατολογήσει Ρώσους.

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία ανήρτησε οδηγίες στα κινεζικά, στα φαρσί και στα κορεατικά στους λογαριασμούς της στην πλατφόρμα Χ, στο Facebook, στο Instagram, στο Telegram, στο LinkedIn και στο DarkWeb για το πώς μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή μαζί της με ασφάλεια.

Εκπρόσωπός της ανέφερε ότι «οι προσπάθειές μας σε αυτό τον τρόπο προσλήψεων ήταν επιτυχείς στη Ρωσία και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι για συνεργασία».

Το βίντεο στα κινεζικά που αναρτήθηκε στο YouTube περιέχει μόνο γραπτές οδηγίες και προτρέπει τους υποψηφίους να επικοινωνήσουμε με τη CIA μέσω του επίσημου ιστοτόπους της, χρησιμοποιώντας τα κρυπτογραφημένα δίκτυα VPN ή το δίκτυο TOR.

«Η ασφάλεια και η ευημερία σας είναι η πρώτιστη έννοιά μας», αναφέρει. Από τους υποψηφίους ζητείται να δώσουν το όνομά τους, την τοποθεσία όπου βρίσκονται και κάποιον τρόπο επαφής που να μην συνδέεται με την πραγματική ταυτότητά τους, καθώς και πληροφορίες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τη CIA. Προειδοποιεί ωστόσο ότι η υπηρεσία δεν εγγυάται πως θα τους απαντήσει ή ότι αυτό θα γίνει γρήγορα.

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα θεωρούνται «σκληροί στόχοι» από την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, εννοώντας ότι είναι χώρες στις κυβερνήσεις των οποίων δύσκολα διεισδύει κανείς. Οι πρεσβείες της Ρωσίας και της Κίνας στην Ουάσινγκτον και η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δεν απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα που τους τέθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία, για να σχολιάσουν την δημόσια αναζήτηση κατασκόπων εναντίον της χώρας τους.

Η CIA φέρεται από κάποια μέσα να άρχισε να στρατολογεί Ρώσους το 2022, αναρτώντας κείμενα στα ρωσικά σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Το 2023 συνέχισε αυτό το πρόγραμμα, με βίντεο που περιείχαν πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Είναι όμως βέβαιο ότι η CIA έχει στρατολογήσει σε πολλές χώρες, της Ρωσίας περιλαμβανομένης, πράκτορες πολύ πριν το 2022 και χωρίς να κάνει χρήση των “κοινωνικών δικτύων”.

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx