Copernicus: Ο Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος Μάιος που έχει καταγραφεί ποτέ

Copernicus: Ο Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος Μάιος που έχει καταγραφεί ποτέ

Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος Μάιος που έχει καταγραφεί ποτέ, σηματοδοτώντας τον 12ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έφτασε σε τιμή ρεκόρ για τον αντίστοιχο μήνα», σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.

H παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τον Μάιο του 2024 ήταν 0,65°C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 και1,52°C πάνω από τον προβιομηχανικό μέσο όρο του 1850-1900, σηματοδοτώντας τον 11ο συνεχόμενο μήνα (από τον Ιούλιο του 2023) για τον οποίο η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έφτασε ή ξεπέρασε τον 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

«Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι φτάσαμε σε αυτό το 12μηνο σερί», δήλωσε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής του C3S. Πρόσθεσε ότι «μολονότι η ακολουθία αυτή μηνών που σπάνε ρεκόρ θα διακοπεί τελικά, η συνολική υπογραφή της κλιματικής αλλαγής παραμένει και δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αλλαγής αυτής της τάσης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι