Δανία: 14χρονη σκοτώθηκε σε τρενάκι λούνα παρκ

Δανία: 14χρονη σκοτώθηκε σε τρενάκι λούνα παρκ

Μια 14χρονη σκοτώθηκε και ένας 13χρονος τραυματίσθηκε σοβαρά όταν προκλήθηκε δυσλειτουργία σε τρενάκι ιταλικής κατασκευής σε λούνα πάρκ στη Δανία. Το “φίδι” κινείτο με ταχύτητα 70 χλμ. την ώρα και σε ύψος 10 έως 25 μέτρων. Το άτυχο κορίτσι σκοτώθηκε όταν αποσπάσθηκαν δύο θέσεις από το τελευταίο “βαγόνι” του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη λόγω κατασκευαστικού λάθους.

Παρόμοιο ατύχημα συνέβη προ διετίας και στο Μεξικό (από όπου το ένα από τα δύο κατωτέρω βίντεο), όπου σκοτώθηκαν ένας 18χρονος και ένας 20χρονος. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα παραπέμφθηκαν τρεις υπεύθυνοι για θάνατο 14χρονης προ τριετίας σε λούνα παρκ στο Βόλο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.

Τότε το άτυχο κορίτσι σκοτώθηκε από δυσλειτουργία στο “χαλί” και οι τρεις κατηγορούμενοι (η ιδιοκτήτρια, ο μηχανικός και ο χειριστής), παραπέμπονται  για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο, επειδή λίγα χρόνια πριν είχε συμβεί παρόμοιο σοβαρό ατύχημα πάλι στο “χαλί” και δεν έγιναν τα αναγκαία για να προληφθεί το νέο ατύχημα. Φέτος το λούνα παρκ θα ξαναλειτουργήσει, αλλά χωρίς το “χαλί” και το “ταψί”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι