Δανία: Τρία αδέλφια από τη Συρία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Τρεις Σύροι αδελφοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Δανία και στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel. Στη σύλληψή τους οι αρχές οδηγήθηκαν όταν τα τρία αδέλφια παρήγγειλαν μια ύποπτη χημική ουσία.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Δανίας φαίνεται πως κατάφεραν να αποτρέψουν ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel. Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή των τριών αδελφών πολλά κιλά χημικών ουσιών και προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS).

Στην Γερμανία, την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία της πόλης Νάουμπουργκ στο κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ. Η κατηγορία εναντίον των Σύρων είναι: προετοιμασία τέλεσης σοβαρής πράξης βίας που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους. Όπως είπαν οι αστυνομικές αρχές, την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος έλαβε ειδοποίηση για μια διαδικτυακή ύποπτη παραγγελία σε έναν έμπορο στην Πολωνία. Ένας 33χρονος Σύρος ο οποίος ζούσε στη Δανία είχε παραγγείλει πέντε κιλά θείου και πέντε κιλά αλουμινίου σε σκόνη για να αποσταλούν στη διεύθυνση του αδερφού του στη γερμανική πόλη Ντέσαου. Οι χημικές αυτές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ ερεύνησαν το διαμέρισμα του ενός αδελφού στο Ντέσαου, ενός άνδρα 36 ετών, χωρίς να βρει τα ύποπτα χημικά ούτε τον ίδιο. Βρήκε όμως μεγάλη ποσότητα κροτίδων και άλλων εύφλεκτων υλικών καθώς και μια αυτοσχέδια σημαία της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Σε ένα Κοράνι, ήταν υπογραμμισμένα εδάφια που αναφέρονται στον αγώνα κατά των «απίστων». Ο ίδιος εντοπίσθηκε στη Δανία, όπου και βρέθηκαν οι ύποπτες χημικές ουσίες και άλλο υλικό που παρέπεμπε στο ISIS.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το Σαββατοκύριακο και τον τρίτο αδερφό, ηλικίας 40 ετών, στο Ντίτσενμπαχ του κρατιδίου της Έσσης. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συλλήψεις απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση. Δεν είναι σαφές εάν η επίθεση θα γινόταν στη Γερμανία, τη Δανία ή σε κάποια άλλη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι