Δάσκαλοι: Το 85% των παιδιών επέστρεψε στις αίθουσες – Όχι ξένη γλώσσα στα νήπια

Δάσκαλοι: Το 85% των παιδιών επέστρεψε στις αίθουσες - Όχι ξένη γλώσσα στα νήπια

Σε συνέντευξη Τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ότι πανελλαδικά και κατά μέσο όρο περίπου το 85% των παιδιών επανήλθε στα θρανία και ότι οι βιντεοκάμερες δεν χρειάσθηκαν.

Συγκεκριμένα, επανήλθε αλλού το 65% και αλλού το 100% των μαθητών όπως προκύπτει απο τις κατά τόπους Διευθύνσεις, μια που το υπουργείο ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει ούτε συγκεντρωτικά ούτε επί μέρους στοιχεία για τη συμμετοχή των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το πέρας της καραντίνας.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, η ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια δεν λειτούργησε.

«Στην πράξη δεν χρειάσθηκε όπως δείχνουν και τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στις τάξεις», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Ο κ. Κικινής επέκρινε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την χρονική περίοδο κατά την οποία κατέθεσε το νομοσχέδιο, εν μέσω lockdown και κορονοϊού, και θεωρεί ότι το υπουργείο «έψαχνε ευκαιρία», ώστε να μη γινει θεσμικός διάλογος μεταξύ της ομοσπονδίας και του υπουργείου.

«Άλλο η προσωπική άποψη που μπορεί να καταθέσει ο καθένας στην ηλεκτρονική διαβούλευση και άλλο ο θεσμικός διάλογος», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη ΔΟΕ, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που δεν είναι επείγουσες για την Πρωτοβάθμια και ότι στην πραγματικότητα υπήρχε χρονικό περιθώριο για θεσμικό διάλογο. Διαφωνεί η ΔΟΕ στον καθορισμό 25 μαθητών ανά τάξη, αλλά και στην εισαγωγή ξένης γλώσσας στο νηπιαγωγείο

“Είναι αντιπαιδαγωγικό να εισάγεις ξενη γλώσσα όταν το παιδί δεν έχει ακόμα αφομοιώσει την δική του”, είπε ο κ. Κικινής. “Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας έχουν εκφράσει την διαφωνία τους προς αυτό. Ακόμα και στην Ελβετία που έχει τρεις επισημες γλώσσες, τα παιδιά δεν αρχίζουν δεύτερη γλώσσα πριν απο την Γ΄Δημοτικού”.

Η ΔΟΕ θα συμμετέχει την ερχόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κατατεθέν νομοσχέδιο, μαζί με την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την πραγματοποίηση διαλόγου ώστε να υπάρξει συνολικότερος σχεδιασμός για την Παιδεία και όχι αποσπασματικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 9 Ιουνίου, ημέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή. Επιπλέον, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την επομένη, δηλαδή στις 10 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει για τις 10 Ιουνιου σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και, εν συνεχεια, σε πορεία προς τη Βουλή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι