ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: “Ο Ελληνισμός δεν Ξεχνά!”

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: “Ο Ελληνισμός δεν Ξεχνά!”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουλίου, σε αίθουσα του Δημαρχείου Αγίων Σαράντα, εκδήλωση υπό την αιγίδα του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, αφιερωμένη στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Με τη συμπλήρωση ήδη πενήντα χρόνια απ’ την βάρβαρη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας και την απάνθρωπη διαιώνιση της κατοχής, έχοντας κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Ο Ελληνισμός δεν Ξεχνά», υπογραμμίστηκε και η συμμετοχή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στους αγώνες και σ’ αυτό το εθνικό ζήτημα.

Στην Εκδήλωση χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος Β’, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα με διαπίστευση και στα Τίρανα κ. Σταύρος Αυγουστίδης μεταφέροντας ταυτόχρονα και το χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία αυτή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος επισημαίνοντας ότι είναι κοινά τα προβλήματα μας κοινό είναι και το καθήκον μας ως Έλληνες ώστε με ομοψυχία και ομόνοια να μην φοβόμαστε και να μην τρομοκρατούμαστε από κέντρα που μας θέλουν υπόδουλους και χωρίς αξιοπρέπεια στον δικό μας τόπο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυροκάστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης και επίσης αναγνώστηκε και το χαιρετιστήριο μήνυμα του ευρωβουλευτή ΝΔ και εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας 2023 κ. Φρέντη Μπελέρη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Την κεντρική ομιλία εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας κ. Νικόλαος Κωνσταντινίδης, και με θέμα: «50 Χρόνια Τουρκικής Κατοχής – Διατηρώντας την Μνήμη – Διεκδικώντας το Δίκαιο».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Κάγιος με παρέμβαση του αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη αδελφική αλληλεγγύη του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα με στόχο την υποστήριξη της προσπάθειας της για την συνέχιση της μαρτυρίας της στις πατρογονικές εστίες, εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη προς τούτο.

Προβλήθηκε σύντομο ντοκιμαντέρ για το ιστορικό της τουρκικής εισβολής και την καταγραφή των απάνθρωπων εγκλημάτων που αφορούν σε εκτελέσεις αμάχων, απαγωγές, εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, καταστροφές των Ναών και Μοναστηριών και λεηλασία του πνευματικού πολιτιστικού πλούτου, λεηλασία των ιδιωτικών περιουσιών και στέρηση της ελευθερίας μετακίνησης των γηγενών Κυπρίων στη γενέθλια γη τους.

Ιδιαίτερα να αναφερθεί η συμβολή της Νεολαίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την οργάνωση κι επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης καθώς και του συντονιστή της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στην Κύπρο κ. Α. Ζιούλη.

Τέλος εγκρίθηκε σχετικό Ψήφισμα όπου επισημαίνεται η θλίψη και αγανάκτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που απειλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό, η διαμαρτυρία αλλά και ετοιμότητα συμμετοχής στην συνέχιση των αγώνων για την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση της διεθνούς δικαίου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι