Δέκα αντάρτες Χούθι νεκροί από αμερικανικά πυρά

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν τρία drones των Χούτι στην Υεμένη

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι Χούθι από την Χοντέιντα της δυτικής Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, έχασαν τη ζωή τους δέκα αντάρτες και τραυματίσθηκαν δύο

Οι ΗΠΑ βύθισαν σκάφη ανταρτών την ώρα που πραγματοποιούσαν επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και σύμφωνα με τους Χούθι στο δυτικό λιμάνι της Υεμένης, στην Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, σκοτώθηκαν ή πνίγηκαν δέκα άνδρες τους.

«Δέκα Χούθι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν από το αμερικανικό πλήγμα σε πλοία των Χούθι που επιχειρούσαν να σταματήσουν ένα πλοίο στη θάλασσα, στα ανοιχτά του Χοντέιντα», δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

Οι τραυματίες διασώθηκαν μετά την επίθεση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα τέσσερα άτομα επέζησαν επίσης, σύμφωνα με τις λιμενικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομασθούν.

Ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως βύθισε τρία σκάφη των ανταρτών Χούθι έπειτα από επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της δανικής εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών Maersk, η οποία ανέστειλε για 48 ώρες τη διέλευση των πλοίων της από την περιοχή.

Αφού έγιναν στόχοι πυρών των Χούθι, αμερικανικά ελικόπτερα «απάντησαν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας βυθίζοντας τρία από τα τέσσερα μικρά πλοία και σκοτώνοντας τα πληρώματα», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (Centcom), στην οποία διευκρινίζεται πως ένα τέταρτο πλοίο διέφυγε.

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα, οι Χούθι πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων που είναι ισραηλινών συμφερόντων, σε συμπαράσταση προς τους Παλαιστινίους. Οι Χούθι δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις όσο το Ισραήλ χτυπάει τη Γάζα. Το Maersk Hangzhou, με σημαία Σιγκαπούρης ανήκει στη Maersk που έχει έδρα στη Δανία και ήταν ο 24ος στόχος που επλήγη από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Στην τελευταία επίθεση, οι Χούθι, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ήταν σε απόσταση 20 μέτρων από το εμπορικό πλοίο που προσπαθούσαν να καταλάβουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι