Δέκα νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Πόλη της Γάζας

Δέκα νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Πόλη της Γάζας
Palestinians make their way as they inspect the damage, after Israeli forces withdrew from Shejaiya neighborhood, following a ground operation, amid Israel-Hamas conflict, in eastern part of Gaza city, July 10, 2024. REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν σήμερα ένα σχολείο στη Σετζάγια (Shuja’iyya),στην Πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Το κανάλι Al Aqsa που πρόσκειται στη Χαμάς έκανε λόγο για 15 νεκρούς από το πλήγμα αυτό. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με Παλαιστίνιους μαχητές σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έβαλε στο στόχαστρο μαχητές που δρούσαν από ένα συγκρότημα εντός του σχολείου, το οποίο χρησιμοποιούσε η Χαμάς ως κρησφύγετο.

«Πριν από το πλήγμα ελήφθησαν πολλά μέτρα για να μετριάσουμε τον κίνδυνο για τους αμάχους», πρόσθεσε ο στρατός, αναφέροντας ότι για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά ακριβείας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν διευκρίνισαν αν υπάρχουν θύματα και πόσα είναι αυτά αλλά κατηγόρησε τη Χαμάς ότι τα μέλη της χρησιμοποιούν σκοπίμως πολιτικές εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία και σχολεία, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι