Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα φέρει η αγορά ελληνικών προϊόντων

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα φέρει η αγορά ελληνικών προϊόντων

Μόνο το 20% των εισαγωγών αν υποκατασταθούν με αγορές ελληνικών προϊόντων από ελληνικές επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία ωφελείται ετησίως με περίπου 10 δισ. ευρώ και τη δημιουργία δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αυτό αναφέρει ο ιστορικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ΕΠΙΜΈΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΆ στη νέα του καμπάνια.

Με το κεντρικό σύνθημα «στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε το σπίτι μας», ο ιστορικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός προωθεί μια νέα καμπάνια για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, που έχει πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

«Αφού ακούσαμε τους λοιμοξιολόγους που μας είπαν μείνετε στο σπίτι σας για να προφυλαχθείτε από την πανδημία, τώρα ας ακούσουμε τους οικονομολόγους που μας λένε αγοράστε ελληνικά προϊόντα από ελληνικές επιχειρήσεις για να στηρίξετε το σπίτι σας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας». Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνα, ο οικονομολόγος-μέλος της κεντρικής διοίκησης του «Επιμένων Ελληνικά» Γιώργος Μητροπέτρος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, «κάθε αγορά ελληνικού προϊόντος από ελληνική επιχείρηση επιστρέφει στους δικούς μας ανθρώπους, στους αδερφούς μας, στα παιδιά μας, στους γονείς, στους φίλους, στους συμπατριώτες μας, στην ελληνική οικονομία και τελικά σε εμάς τους ίδιους. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ισχυρής καταναλωτικής συνείδησης, ενός αυτοπροστατευτικού όσο και λογικού “οικονομικού πατριωτισμού”, με επίκεντρο τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Μητροπέτρος. Και υπενθύμισε το περίφημο σποτ της δεκαετίας του 1980 με τον «Λαλάκη τον Εισαγόμενο» που κατέληγε με το μήνυμα «Αγοράζοντας εισαγόμενα, την πληρώνουμε όλοι. Για αυτό Επιμένουμε Ελληνικά».

Ο «Επιμένων Ελληνικά», υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαθέτει περισσότερες από 7.000 ελληνικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα μητρώα του και καλεί όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις να εγγραφούν στον φορέα. Βασική προϋπόθεση είναι να ανήκουν κατά τουλάχιστον 51% σε Έλληνες επιχειρηματίες κλπ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι