Δεν παραιτούμαι – Χάκαραν το λογαριασμό μου λέει ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Αρνείται ότι παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του προέδρου της, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Υποστηρίζει ότι χάκαραν το λογαριασμό του στο Ιnstagram και ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Νωρίτερα είχε κάνει το γύρο των διαδικτυακών ειδήσεων η ανάρτησή ότι ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κατέβασε την είδηση της παραίτησης Αλμπαϋράκ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε χακάρισμα και ότι ο Ερντογάν την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παραίτηση. Το Bloomberg αναζήτησε στελέχη του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την παραίτηση.

«Αποφάσισα για λόγους υγείας ότι δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία λόγω των υποχρεώσεών μου έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια. Η οικονομία μας με τον πρόεδρό μας θα γνωρίσει καλύτερες μέρες», φερόταν να έγραψε ή όντως έγραψε.

Πολλοί  συνέδεσαν την φερόμενη παραίτηση με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι