Δεν εύχομαι τέτοιους γάμους – Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεν σας εύχομαι γάμους τέτοιου είδους - Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η πρώτη μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Κατά την είσοδό του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει.

«Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά αυτό το ότι θέλει να μη γίνεται… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σας εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι