Διαφωτισμός, τεχνολογικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα και η επίδρασή του στον σύγχρονο πολιτισμό και ειδικά στη νεοελληνική δραματουργία»
06/05/2025
Πρόσκληση για συμμετοχή σε μια μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις, με θέμα «Διαφωτισμός, τεχνολογικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα και η επίδρασή του στον σύγχρονο πολιτισμό και ειδικά στη νεοελληνική δραματουργία», που επιχειρούν να συνδυάσουν την ψηφιακή τέχνη και την τεχνητή νοημοσύνη με τη μουσική, το θέατρο και τα οπτικοακουστικά μέσα.
Στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται:
· διοργάνωση συμποσίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών (την Τετάρτη 4/6/2025, 10πμ-4μμ)
· προβολές βίντεο και διαδραστικές ξεναγήσεις στον κόσμο της Digital Art και των ψηφιακών οπτικοακουστικών μέσων (από 4/6/2025 έως και 7/6/2026, καθημερινά 4μμ-9μμ)
· παρουσίαση μουσικών συνθέσεων με θέμα Μουσική και Τεχνητή Νοημοσύνη (από 4/6/2025 έως και 7/6/2026, καθημερινά 4μμ-9μμ).
Οι τεχνολογικές προκλήσεις στον αιώνα που μόλις συμπληρώνει το πρώτο του τέταρτο φαντάζουν δυσθεώρητες και φαίνεται να δυστροπούν μπροστά στις αξίες της τέχνης. Αποτελούν όμως γεγονός αδιαμφισβήτητο και γι’αυτό εγείρουν συζητήσεις και προβληματισμούς που δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Λαμβάνοντας ως εκ τούτου σοβαρά υπόψη όσα συμβαίνουν γύρω μας προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς, με τελικό στόχο να εξασφαλιστεί το θεμελιώδες δικαίωμα όλων στον πολιτισμό και στη σύγχρονη τέχνη, με λογική συμπεριληπτική και με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του κοινού.
ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ (προαιρετική) σε ένα ολοήμερο συμπόσιο με θέμα «Διαφωτισμός, τεχνολογικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα και η επίδρασή του στον σύγχρονο πολιτισμό και ειδικά στη νεοελληνική δραματουργία”.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ, Η ΈΝΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ, Η ΈΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ θέμα Μουσική και Τεχνητή Νοημοσύνη.
Επιστημονικά υπεύθυνος
Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας
τηλ. 6942616402