Διάψευση στα ελληνικά ανήρτησε η Τουρκία “για επεισόδια στα Ίμια”

Διάψευση στα ελληνικά ανήρτησε η Τουρκία “για επεισόδια στα Ίμια”

Από το 2020 είναι τα πλάνα που αφορούν στον “πόλεμο της τσιπούρας” στα Ίμια λέει η Τουρκία

Σε ανάρτηση στην ελληνική γλώσσα στον λογαριασμό X του Κέντρου Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, διαψεύδεται περιστατικό κοντά στα Ίμια που μετέδωσε ο Ant1, αναφέροντας ότι υπήρχαν «απειλές της τουρκικής ακτοφυλακής προς Καλύμνιους ψαράδες».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «η είδηση με τίτλο ‘Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια’ που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης. Τα πλάνα που δείχνουν να επικρατεί ένταση μεταξύ της Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Ίμια διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα και κυκλοφόρησαν σε ψηφιακά μέσα το 2020. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου ανέφερε επίσης ότι τα πλάνα είναι προηγούμενων ετών και ότι «η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι