Διαψεύδει ο Καιρίδης δημοσίευμα του CBS περί μετεγκατάστασης μεταναστών από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα

Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο, λέει ο Καιρίδης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης διέψευσε το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CBS περί πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να μεταφερθούν μετανάστες από τη Λατινική Αμερική σε Ελλάδα και Ιταλία.

«Κοιτάξτε, είναι μια πολύ περίεργη διαρροή. Είναι απολύτως αναληθές το ρεπορτάζ του CBS, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους Αμερικάνους, ούτε καν αίτημα θα σας έλεγα για κάτι τέτοιο», σημείωσε ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίεση προς την προεδρεία Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών. «Αν στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, είχαμε 300.000 παράνομες αφίξεις στην Ευρώπη το 2023, στην Αμερική είχαμε 3.000.000. Δεκαπλάσιο αριθμό σε σχέση με την Ευρώπη και ξέρετε πόσο έχει επηρεάσει την Ευρώπη και ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία με το AFD και στη Γαλλία με την Λεπέν ενόψει ευρωεκλογών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Μπάιντεν έχει να διαχειριστεί μία πολύ μεγάλη κρίση στα νότια σύνορά του με το μεταναστευτικό».

«Εγώ εξεπλάγην και εξεπλάγην δυσάρεστα. Θα σας έλεγα μάλιστα, ο χρονισμός είναι πολύ ύποπτος γιατί δέκα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε σε νεκρό πολιτικό χρόνο και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει, αλλά έχουν υπάρξει προσπάθειες να δημιουργηθεί κλίμα μεταναστευτικού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι