Ο Γιάννης Μαντζουράνης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαντζουράνη:

«Μετά από τον ουσιαστικό διάλογο και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων Προέδρων στη Κεντρική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και γενικότερα την πατρίδα μας. Η εκλογική ήττα και η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την Προεδρία θέτουν όλα τα μέλη του κόμματος ενώπιον δύσκολων και υπεύθυνων επιλογών.

Οι πολίτες ορίζουν τις ανάγκες και απαιτήσεις τους, ενώ τα κόμματα οφείλουν να προτείνουν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις. Όλοι μας μετά από μακροχρόνια και πολυεπίπεδη κρίση βιώνουμε ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς. Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η αναποτελεσματικότητα των δημοσίων δομών, του ΕΣΥ, της Δημόσιας Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ., συνθέτουν μια σκληρή πραγματικότητα για την κοινωνική πλειοψηφία.

Παράλληλα εντείνονται οι τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και αποκαλύπτεται η επικίνδυνη πολιτική του Κ. Μητσοτάκη σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τη συγκρότηση ενός ανοικτού, λαϊκού, μαζικού, πολυσυλλεκτικού κόμματος εξουσίας, που προασπίζει τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα και αγκαλιάζει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από το προοδευτικό Κέντρο μέχρι και τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Με σεβασμό στα πρόσωπα και τις θέσεις όλων των υποψηφίων Προέδρων πιστεύω ότι η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να σηματοδοτήσει καλύτερα το νέο ιστορικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τα μέλη μας, να εμβαθύνει και επεκτείνει τη διεύρυνση, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό στίγμα μας, να αυξήσει την πολιτική απήχησή μας, να μετατρέψει την κοινωνική πλειοψηφία των μη προνομιούχων Ελλήνων σε μια ισχυρή πολιτική πλειοψηφία, που να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε κυβερνητική τροχιά, και με συλλογική προσπάθεια να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κόμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι