Δημοσκόπηση σοκ για Τσίπρα-Καμμένο, φλερτάρει με την αυτοδυναμία η ΝΔ

Δημοσκόπηση σοκ για Τσίπρα-Καμμένο, φλερτάρει με την αυτοδυναμία η ΝΔ

Με την αυτοδυναμία «φλερτάρει» η ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Αnalysis που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα τα NEA. Η διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο υψηλότερο σημείο της τριετίας και διαμορφώνεται στις 10,9 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ φέρεται να εξασφαλίζει το 37,8% των προτιμήσεων, έναντι 26,9% του ΣΧΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι δίπλα από την Συμφωνία των Πρεσπών, που απορρίπτεται συντριπτικά από την κοινή γνώμη, υπάρχει πλέον και η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. Οι δύο συμφωνίες  προκαλούν ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη μεγαλύτερη στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3%. Οι εξελίξεις σε αυτά τα θέματα φαίνεται ότι ευνοούν τον Κυριάκο Βελόπουλο το κόμμα του οποίου (Ελληνική Λύση) καταγράφεται πλέον στο 2%.

Η δημοσκόπηση της Metron Αnalysis δείχνει πεντακομματική Βουλή καθώς τόσο το Ποτάμι με 2,5% όσο και η Ένωση Κεντρώων με 2,4% κινούνται αρκετά κάτω από το όριο του 3%.

Σταθερή εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 7,2% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,2%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version