Δημοσκόπηση: Θετική εικόνα για τα μέτρα της κυβέρνησης, 20%+ η ΝΔ

Δημοσκόπηση: Θετική εικόνα για τα μέτρα της κυβέρνησης, 20%+ η ΝΔ

Θετικά αποτιμά η πλειονότητα των πολιτών τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 20,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5% έναντι 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 22%, το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6%, το ΚΚΕ 5,5% και η Ελληνική Λύση 4%. Κάτω από 3% συγκεντρώνουν κατά τη δημοσκόπηση το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%. Το 4,5% θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ 3,5% συγκεντρώνει το λευκό – άκυρο – αποχή και στο 8% παραμένουν οι αναποφάσιστοι – δεν απαντώ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 53% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας (έναντι 22%). Κανένας από τους δύο απάντησε το 22%. Εξάλλου, το 75% δήλωσε ότι αξιολογεί μάλλον θετικά (28%) έως σίγουρα θετικά (47%) τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ το 20% τις αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (8%) έως μάλλον αρνητικά (12%).

Παράλληλα, το 44% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά (26%) έως σίγουρα θετικά (18%) τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ το 50% την αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (24%) έως μάλλον αρνητικά (26%). Σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μέτρων, το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμούν ότι έγινε πρόωρα, το 76% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 6% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. Το 23% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε πρόωρα, το 52% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 18% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version