Διοικητής Τούρκων μισθοφόρων επιζεί από απόπειρα δολοφονίας στην Ιντλίμπ

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στις 2 Μαΐου, ένας εξέχων διοικητής του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Σώματος Σάμ, επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας στη επαρχία Ιντλίμπ.

Στην απόπειρα εναντίον του διοικητή γνωστού ως Χατζ Ταλιμπ αλ-Χατιμπ, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, οι επιτιθέμενοι που οδηγούσαν μοτοσικλέτα έστησαν καρτέρι εναντίον του  σε έναν δρόμο που συνδέει τις πόλεις του Αλ-Νέρραμ και του Σαρμίν. Ο Αλ-Χάτιμπ επέζησε από την επίθεση, αλλά υπέστη τραύματα στα πόδια.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ακόμη. Ωστόσο, πολλοί αντάρτες δήλωσαν ότι η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα πιθανότατα ήταν πίσω από αυτήν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ του HTS και του Σώματος Σαμ, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι η πολυπληθέστερη ομάδα Τούρκων μισθοφόρων στην Ιντλίμπ. Η ομάδα υποστήριξε τις προσπάθειες των τουρκικών δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τον αυτοκινητόδρομο Λατάκιας – Χαλεπίου – το M4. Αυτό προκάλεσε προφανώς το HTS που εργάζεται για να διατηρήσει τον αυτοκινητόδρομο αποκλεισμένο.

Το HTS, το οποίο έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με τουρκικές δυνάμεις για να τους εμποδίσει να ανοίξουν ξανά το M4, πιθανότατα δεν θα διστάσει να στοχεύσει όσους εργάζονται για την Άγκυρα στην Ιντλίμπ.

Εάν το HTS ήταν όντως πίσω από την προσπάθεια για τη ζωή του Αλ-Χάτιμπ, το Σώμα Σαμ πιθανότατα θα ανταποκριθεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή αντιπαράθεση μεταξύ του HTS, το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί στην Ιντλίμπ, και στους μισθοφόρους της Τουρκίας εκεί.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι