Δίωξη σε αστυνομικούς για την υπόθεση του Serial killer Κύπρου

Δίωξη σε αστυνομικούς για την υπόθεση του Serial killer Κύπρου

Πριν από ένα χρόνο είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση στην Κύπρου, προκειμένου να εντοπιστούν τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, ανάμεσά τους αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς των αρχών στην υπόθεση του serial killer Κύπρου, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Σύμφωνα με το philenews.com, είχαν διοριστεί ποινικοί ανακριτές με αφορμή ερωτήματα που εγείρονταν, μετά την ανακάλυψη των σορών των γυναικών και των παιδιών τους, τα οποία είχαν πέσει θύματα του «Ορέστη».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι χειρισμοί αστυνομικών μετά τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των γυναικών και των παιδιών τους. Σημειώνεται ότι, στην πορεία των ερευνών, διαπιστώθηκε πως οι εξαφανίσεις συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς οι γυναίκες και τα παιδιά τους είχαν δολοφονηθεί από τον «Ορέστη».

Μετά από μελέτη του συνόλου των στοιχείων που τέθηκαν από την ΑΑΔΙΠΑ ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι πράγματι παρουσιάζονται να έχουν διαπραχθεί κατά τον χειρισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων, ποινικά αδικήματα παράλειψης υπηρεσιακού καθήκοντος από δημόσιους λειτουργούς.

Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη»

Υπενθυμίζεται ότι στον καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου, 35χρονο ίλαρχο Νίκο Μεταξά, επιβλήθηκε ποινή επτά φορές ισόβια.

Ο «Ορέστης» κατηγορούνταν συνολικά για τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Μία γιγάντια επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 14 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου, είχε στηθεί για τον εντοπισμό των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, με επίκεντρο την Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι