Documento: Δουλειές με δημόσιο χρήμα από βουλευτή της ΝΔ (upd)

Documento: Δουλειές με δημόσιο χρήμα από βουλευτή της ΝΔ

Σε μια νέα αποκάλυψη αναφορικά με την επιχείρηση εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ  του Θέμη Χειμάρα, προχώρησε η εφημερίδα “Documento” . Αφορά χρηματικά ποσά που φτάνουν τις 400.000 ευρώ που προέρχονται από συμβάσεις με φορείς του ευρύτερου δημοσίου και δήμους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα αυτό είναι «ασυμβίβαστο» με την βουλευτική ιδιότητα του επιχειρηματία.

Η επιχείρηση του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα εμφανίζεται να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από μία σειρά από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου από το καλοκαίρι του 2019 όταν εξελέγη μέχρι και σήμερα κάτι που εκθέτει και το κόμμα της ΝΔ και τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, η επιχείρηση εκτυπώσεων του βουλευτή της ΝΔ εμφανίζεται να έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών (πάνω από 270) με μία σειρά από δήμους της περιφέρειάς του, όπως με τους δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Στυλίδας, Καμένων Βούρλων και άλλους, καθώς και αρκετές δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων αυτών. Επίσης, με φορείς του ευρύτερου δημοσίου όπως με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το τμήμα του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλία, τις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Φωκίδας και άλλους.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύεται όπως και όλα τα στοιχεία των συμβάσεων με το Δημόσιο στο Documento, ο βουλευτής αφού επιβεβαιώνει τη συντριπτική πλειονότητα των στοιχείων της έρευνας, αποδίδει σε λάθος των… συνεργατών του την παράνομη δραστηριότητα της επιχείρησής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ για νέο σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εφημερίδας που εμπλέκει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα και την εταιρεία του με την είσπραξη 400.000 ευρώ από το Δημόσιο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη. Προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος. Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ. Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8.5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της.

»Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους. Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το «ασυμβίβαστο». Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα.

»Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι