Δολοφονία Ιρανού επιστήμονα – Όλα έγιναν μέσα σε 3 μόλις λεπτά

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η δολοφονική επίθεση κατά του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε με πολυβόλο που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ με τηλεχειριστήριο, όπως μεταδίδει το ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. Η όλη επιχείρηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία ανθρώπων στον τόπο της ενέδρας. Πάντως, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν μεταδοθεί από κάποιο επίσημο ιρανικό μέσο και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις ιρανικές Αρχές.

Η επίθεση κατά του Φαχριζαντέχ, ο οποίος έφερε τον βαθμό του ταξίαρχου στο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης και ταξίδευε με τη σύζυγό του για την πόλη Αμπσάρντ, ανατολική της Τεχεράνης, διήρκεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι περισσότερα από τρία λεπτά. Το αυτοκίνητο του σωματοφύλακα του Φαχριζαντέχ προηγείτο αυτού του πυρηνικού επιστήμονα για να ελέγχει τη διαδρομή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ενέδρα άρχισε με σφαίρες να «γαζώνουν» το θωρακισμένο αυτοκίνητο του επιστήμονα, υποχρεώνοντάς τον να βγει από το όχημα. Κατά το Fars, ο Φαχριζαντέχ δεν είχε καταλάβει ότι δεχόταν επίθεση, πιστεύοντας πιθανότατα ότι επρόκειτο για ατύχημα ή για πρόβλημα του αυτοκινήτου.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου δεν καθορίζει εάν οι σφαίρες προήλθαν από το πολυβόλο με το τηλεχειριστήριο ή από κάποιο άλλο όπλο. Όταν ο Φαχριζαντέχ βγήκε από το αυτοκίνητο, λέγεται ότι το πολυβόλο που βρισκόταν σε ένα όχημα Nissan άνοιξε πυρ σε απόσταση 150 μέτρων. Ο πυρηνικός επιστήμονας χτυπήθηκε τρεις φορές, δύο στο πλευρό και μία στην πλάτη, σύμφωνα με το Fars. ​Επίσης, τραυματίστηκε ο σωματοφύλακας του Φαχριζαντέχ. Στη συνέχεια το όχημα στο οποίο ήταν μέσα το πολυβόλο, ανατινάχθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

​Ο επιστήμονας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με το Fars να υποστηρίζει ότι και η σύζυγός του σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης δείχνουν το αυτοκίνητο με τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ του και στο πίσω παράθυρο. Επίσης, υπήρχαν ίχνη αίματος και συντρίμμια στην άσφαλτο. Η περιγραφή αυτή των όσων συνέβησαν διαφέρει με αυτή που είχε μεταδοθεί αρχικά από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία, η έκρηξη που σημειώθηκε ανάγκασε τον Φαχριζαντέχ να βγει από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Fars, oι ιρανικές Αρχές βρήκαν σε ποιον ανήκει το Nissan, ο οποίος φέρεται να έχει φύγει από τη χώρα στις 29 Οκτωβρίου. Πάντως, κάποιοι αναλυτές άμυνας εκφράζουν τις αμφιβολίες τους κατά πόσο η εκδοχή που παρουσιάζει το Fars είναι η πραγματική. Σύμφωνα με τους οποίους, οι φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος δείχνουν ότι τα πυρά εναντίον του Φαχριζαντέχ ήταν στοχευμένα, γεγονός που δείχνει, όπως επισημαίνουν, ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί με όπλο που ο χειρισμός του έγινε με τηλεχειριστήριο. Όπως σημειώνουν, η αρχική περιγραφή των γεγονότων, για ομάδα αγνώστων που πραγματοποίησε την επίθεση, μοιάζει πιο πιθανή.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι