Δραματική η κατάσταση – Σφοδρή επίθεση με τον Μεβλούτ στο Μπακού – Στην πρώτη γραμμή εθελοντής ο γιος του Πασινιάν

Δραματική η κατάσταση – Σφοδρή επίθεση με τον Μεβλούτ στο Μπακού – Στην πρώτη γραμμή εθελοντής ο γιος του Πασινιάν

Λίγες ώρες μετά την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Μπακού και μετά τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) για τερματισμό των εχθροπραξιών, οι Αζέροι ξεκίνησαν σφοδρές επιθέσεις στο νότιο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην πρωτεύουσά του, Στεπανακέρτ.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν, μετά το μεσημέρι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ενεργοποίησαν εφεδρείες και κίνησαν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και δυνάμεις πυροβολικού. Η ίδια ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να βάλλουν με ρουκέτες εναντίον της Στεπανακέρτ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας τόνισε ότι η επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε «κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Μπακού του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας».

Ο γιος του Πασινιάν

Ο 20χρονος  γιος του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Ashot Pashinyan, κατετάγη εθελοντής για την πρώτη γραμμή, όπως δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook.

«Μόλις κατατάχθηκα εθελοντής στον στρατό στον κεντρικό σταθμό συγκέντρωσης. Αδελφοί μου, φίλοι μου, είναι η σειρά μας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα μας », γράφει ο Ashot Pashinyan, ο οποίος αποστρατεύτηκε πρόσφατα από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Η ενέργειά του ήταν απάντηση στην έκκληση του πρωθυπουργού – πατέρα του (του Νίκολ Πασινιάν), ο οποίος ζήτησε από άτομα που αποστρατεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο να ενταχθούν στο στρατό για τις άγριες μάχες στο Αρτσάχ» (σ.σ.η αρμενική ονομασία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι