Εφοδιασμός από αέρος του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην Συρία (βίντεο)

Εφοδιασμός από αέρος του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην Συρία (βίντεο)

Αργά στις 3 Απριλίου, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός έριξε υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια για τα στρατεύματά τους στη συριακή επαρχία Deir Ezzor.

Ο Οργανισμός Τύπου του Βορρά (NPA) κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ένα αεροσκάφος C-130 των ΗΠΑ που έριξε τις προμήθειες από μικρό υψόμετρο. Οι προμήθειες προσγειώθηκαν κοντά στα κοιτάσματα πετρελαίου al-Omar στο νοτιοανατολικό Deir Ezzor και αργότερα διανεμήθηκαν σε βάσεις του συνασπισμού στους αγρούς και στο κοντινό εργοστάσιο αερίου Conico.

Ο συνασπισμός συνήθως προμηθεύει τα στρατεύματά του στη βορειοανατολική Συρία μέσω του συνοριακού περάσματος του Semalka με την περιοχή του Ιράκ Κουρδιστάν. Ωστόσο, το πέρασμα του ποταμού δεν είναι ασφαλές λόγω των πλημμυρών. Αυτό εξηγεί γιατί ο συνασπισμός επέλεξε να ρίξει τις προμήθειες από αέρος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δεκάδες φορτηγά φορτωμένα με προμήθειες για τα στρατεύματα του συνασπισμού εισήλθαν στη βορειοανατολική Συρία μέσω του Semalka. Οι προμήθειες αναπτύχθηκαν σε κύριες βάσεις του συνασπισμού κοντά στα πετρελαϊκά πεδία Rmelan στη βόρεια al-Hasakah και στην περιοχή του al-Shaddadi στη νότια πλευρά της επαρχίας.

Η παρουσία συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία περιορίζεται στις επαρχίες Deir Ezzor και al-Hasakah. Περίπου 500 στρατιώτες αναπτύσσονται τώρα σε διάφορες βάσεις σε αυτές τις δύο επαρχίες προκειμένου να «φυλάξουν» πεδία πετρελαίου από το ISIS.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι