Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης,

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966 και ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007 και επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Ερευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιουνίου του 2019 εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A. του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες, και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι