Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος

Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος

Έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 74 χρόνων ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κοροναϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με Covid. Ο καθηγητής ο οποίος είχε μολυνθεί με κορονοϊό και νοσούσε τα τελευταία δύο 24ωρα, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» όπου διαγνώστηκε η σοβαρή λοίμωξη και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Από το Ιπποκράτειο διακομίστηκε στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό όπου υπήρχε διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ covid.

Το πρωί διασωληνώθηκε αλλά η νοσηλεία του διήρκεσε λίγες ώρες, καθώς ο καθηγητής δεν κατάφερε να κρατηθεί τη ζωή. Παρά τον πλήρη (τριπλό) εμβολιασμό του, η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του οδήγησε τάχιστα σε πολύ σοβαρή λοίμωξη με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ έχει εκλεγεί τέσσερεις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ως εμπειρογνώμων και σύμβουλος έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Έχει χρηματίσει μέλος σε διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Association (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Υπήρξε Πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ).

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Είναι συγγραφέας βιβλίων, συγγραμμάτων και μονογραφιών και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμβάλει ως κύριος ή συνεργαζόμενος ερευνητής στην εκπόνηση μελετών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας. Είναι μέλος επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξιολογητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει δώσει διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι