Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την “Αίτνα” στην Νέα Υόρκη

Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την "Αίτνα" στην Νέα Υόρκη

Σαρώνει τα πάντα το πέρασμα της καταιγίδας Αίτνα στις ΗΠΑ, που μετρά τουλάχιστον 46 θύματα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις καταστροφικές πλημμύρες. Στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία καταμέτρησε τουλάχιστον 12 θανάτους.

Έντεκα άνθρωποι πιθανόν παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν σε υπόγεια, σε ακίνητα στο Μανχάταν, στο Κουίνς και στο Μπρούκλιν. Οι άνθρωποι που πέθαναν ήταν από δύο ως 86 ετών. Η πυροσβεστική πρόσφερε βοήθεια σε εκατοντάδες κατοίκους. Βόρεια του Μανχάταν, η πλούσια συνοικία Γουέστσεστερ, πλάι στη θάλασσα, παρέμενε πλημμυρισμένη από λασπόνερα.

Ο Τζορτζ Λάτιμερ, τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε στο CNN ότι τρεις άνθρωποι, που προφανώς παγιδεύτηκαν και προσπάθησαν να βγουν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, μάλλον πνίγηκαν. Τον χειρότερο απολογισμό θυμάτων κατέγραψε το Νιου Τζέρσι με «τουλάχιστον 23 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους», δήλωσε «με θλίψη» ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι.

Τα περισσότερα θύματα καταλήφθηκαν εξαπίνης από πλημμύρες ενώ βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους και πιθανόν πνίγηκαν, εξήγησε ο κυβερνήτης. Κοντά στη Φιλαδέλφεια, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι